17.07.2020.

Predstavljena Glazbena razglednica Mostara

Projekcijom glazbene razglednice u četvrtak je na platou Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače obilježena dvostruka obljetnica, 16. godina od obnove Starog mosta i 15. godina od upisa mosta na UNESCO-v popis.

Umjesto dosadašnjeg svojevrsnog spektakla ispod Starog grada, ove godine je to prošlo u intimnijoj atmosferi predstavnika Grada Mostara i nekolicine građana.

Glazbenom razglednicom, kazao je gradonačelnik Ljubo Bešlić, želi se skrenuti pozornost svjetskoj javnosti da se Mostar ne zaboravi.

''Mi smo očekivali u ovoj godini da će, po svim pokazateljima, ovo biti najbolja turistička sezona ikada u Gradu Mostaru, ali dogodilo se ovo što se dogodilo'', rekao je Bešlić dodajući da je odaslana razglednica ujedno i poziv svim ljudima na dolazak i posjetu grada. 

Gradonačelnik je istaknuo kako se Mostar, kao i drugi gradovi, nose sa pandemijom koronavirusa, podsjećajući građane na odgovornost i poštivanje epidemioloških mjera.

Dirigent Damir Bunoza, koji je za tu prigodu aranžirao pjesmu od grupe Zoster 'Hercegovina', kazao je kako je ponosan novo izdanje pjesme, a koja je prožeta elementima Mostara i u izvedbi mostarskih glazbenika.

''Svake godine se održi koncert pod Starim mostom, s mojom malenkošću kao dirigentom, gdje dirigiram sa Simfonijskim orkestrom, Rock školom i nekom zvijezdom. Kako je doba koronavirusa, mi nismo stali. Našli smo našli novu ideju da napravimo taj spot'', kaže oduševljeni glazbenik. 

Time će, navodi, poslati jednu lijepu čestitku UNESCO-u iz Grada Mostara, ''da Mostar i dalje živi, radi, da ima svoje umjetnike, da smo aktivni, i u vremenu virusa''. 



<- Natrag na Novosti