16.12.2022.

Božićni koncert Simfonijskog orkestra Mostar

U ponedjeljak, 19. prosinca 2022. s početkom u 20:00 sati Simfonijski orkestar Mostar u velikoj dvorani Kosače okupit će 50 glazbenika iz Mostara, Širokog Brijega, Trebižata, Banja Luke, Sarajeva i Dubrovnika. Velikim sastavom Orkestra dirigirat će maestro Ivan Hut iz Dubrovnika. 

Kao da sjede u bečkom Glazbenom zavodu, slušatelji će moći uživati u uvertiri ''Šišmiš'', koračnicama, valcerima i polkama skladateljske obitelji Strauss. Iznenađenje koje su priredili simfoničari su i djela ruskih i američkih skladatelja.

U čast 120. obljetnice skladanja čuvenog Orašara Petra Iljiča Čajkovskog čut ćemo stavke ''Trepak'' i ''Valcer cvijeća'', a Šostakovičev ''Valcer br. 2'' podsjetit će nas na film ''Ana Karenjina''. Od američkog skladatelja Leroya Andersona mostarska je publika već imala priliku čuti skladbu ''Typewriter'', koju će mostarski simfoničari i ove godine izvesti uz solistu na timpanima, Darija Kosa. Dario će na kratko ostaviti timpane, a sjesti za pisaći stroj i pokazati svu maštovitost skladatelja.

Ulaznice po popularnoj cijeni od 10 KM mogu se nabaviti na porti u Kosači radnim danom od 13:00 do 20:00 sati. 



<- Natrag na Novosti